آشنايي كامل با مزايا و معايب دريل برقي
در اين مطلب، قصد داريم شما را با مزايا و معايب دريل برقي آشنا و آن را با دريل شارژي مقايسه كنيم تا بتوانيد در موقعيتهاي مختلف، براي كار با هر كدام از آنها بهترين تصميم را بگيريد. پيش از مقايسه و توضيح اين موارد، در ابتدا انواع دريل و كاربرد آنها بررسي ميكنيم؛ پس، تا پايان اين مقاله همراه ما باشيد.
دريل چيست؟
دريل يكي از پركاربردترين ابزارها براي انجام انواع سوراخكاري، باز يا بستهكردن پيچ، تخريب و … است كه تنوع بسيار زيادي دارد و هر يك از مدلهاي آن وظيفه متفاوتي را برعهده دارند كه شما بايد با توجه به كاري كه ميخواهيد با اين ابزار انجام دهيد، نوع آن را انتخاب كنيد و به بهترين شكل ممكن به انجام كار مد نظرتان بپردازيد. دريلها از قسمتهاي مختلفي مانند مته، كليد روشن / خاموش، دسته، منبع تغذيه و … تشكيل شدهاند كه هر كدام جزوي از سيستم عملكرد دريل هستند و به كاركرد صحيح آن كمك ميكنند؛ اما، مهمترين قسمت دريل، منبع تغذيه آن محسوب ميشود كه در ادامه به صورت دقيقتر و كاملتر به بررسي آن ميپردازيم.
دريل برقي چيست؟دريل برقي به نوعي از دريل گفته ميشود كه منبع تغذيه آن نيروي برق مستقيم است و از باتري استفاده نميكند. مزايا و معايب دريل برقي را در ادامه بررسي ميكنيم؛ اما، نكتهاي كه بايد به آن توجه كنيد اين است كه قدرت اين نوع از دريلها بسيار بيشتر از دريلهاي شارژي خواهد بود. چرا كه از نيروي برق به صورت مستقيم تغذيه ميشوند. در مقابل، كاربرد دريلهاي شارژي به گستردگي دريل برقي نيست و فقط در شرايط مناسب و كارهاي سبك ميتوان از اين نوع دريل استفاده كرد.
براي اتصال دريل برقي به برق و شروع به كار، از يك سيم نسبتا بلند استفاده ميشود؛ همچنين، اين نوع دريل در انواع مختلفي از جمله دريل بتن كن، دريل چكشي و … نيز توليد ميشود.
دريل شارژي چيست؟
دريل شارژي، نوع ديگري از دريل است كه به جاي سيم و اتصال آن به منبع مستقيم برق، از يك باتري شارژي در آن استفاده شده و باعث ميشود كه كاربر بتواند بدون دسترسي به برق و محدوديتهاي مكاني، ساعتها با آن كار كند؛ اما، اين دريلها محدوديتهاي خاص خود را دارند و نميتوان در بسياري از كارها از آنها استفاده كرد و فقط در كارهاي سبك قابل استفادهاند كه در ادامه در كنار توضيح مزايا و معايب دريل برقي، به اين مورد نيز اشاره ميكنيم.
انواع دريل شارژي
دريلهاي شارژي انواع مختلفي دارند كه ميتوان در مواقع ضروري از آنها استفاده كرد؛ ولي استفاده از دريلهاي شارژي براي انجام كارهاي سنگين و بلند مدت پيشنهاد نميشود. زيرا قدرت و عملكرد دريلهاي شارژي چند پله پايينتر از دريلهاي برقي است و نميتواند در استفادههاي سنگين رضايت شما را جلب كند. انواع دريل شارژي به شرح زير هستند:
- دريل پيچ گوشتي شارژي؛
- بتن كن شارژي؛
- چكشي (ضربهاي) شارژي.
ويژگيهاي دريلهاي شارژي
امروزه دريلهاي شارژي جزو پركاربردترين ابزارهاي موجود است كه طرفداران زيادي دارد. دريلهاي شارژي به دليل نوع كاربردشان، وزن كمي دارند كه يكي از ويژگيهاي مهم اين نوع دريلها محسوب ميشود؛ همچنين، در كنار وزن كم خود، عدم نياز به دسترسي به نيروي برق را براي ساعاتي ممكن كرده است كه اين كار به وسيله باتري مخصوص دريل شارژي انجام ميشود كه قادر است بدون اتصال به برق مستقيم، ساعتها نيروي مورد نياز آن را فراهم كند.
قابليت تنظيم جهت چرخش دريل يكي ديگر از ويژگيهاي آن بوده كه ممكن است در برخي از دريلهاي برقي وجود نداشته باشد. اين قابليت يكي از حياتيترين قابليتهاي يك دريل شارژي است. زيرا، دريل شارژي در اغلب اوقات براي مصارف خانگي استفاده ميشود و كاربر براي راحتتركردن فرآيند باز و بستهكردن انواع پيچ، به يك پيچ گوشتي سريع نياز پيدا خواهد كرد.
علاوه بر اين، قابليت تنظيم سرعت را نبايد ناديده گرفت. در اكثر دريلهاي شارژي ميتوانيم قابليت تنظيم سرعت چرخش دريل را ببينيم و با توجه به نوع كارمان از آن استفاده كنيم؛ همچنين، برخي از انواع دريلهاي شارژي، داراي حالت چكشي يا ضربهاي نيز هستند و براي تنظيم حالت آن، دكمهاي مخصوص در دريل تعبيه شده است؛ اما، اين نكته را فراموش نكنيد كه دريل شارژي چكشي يا ضربهاي، قابليت تغيير حالت عملكرد از چكشي به معمولي يا بالعكس را ندارد. زيرا، همانطور كه از اسم آن مشخص است، عملكرد آن فقط به صورت ضربهاي يا چكشي بوده و حالت ديگري نخواهد داشت.
از ديگر ويژگيهاي دريلهاي شارژي
سهنظام اين دسته از دريلها به دو نوع اتوماتيك و آچاري تقسيم ميشود و در دو جنس فلزي و پلاستيكي توليد شدهاند. براي تعويض مته در نوع آچاري سهنظامها به آچار مخصوص آن نياز داريد تا بتوانيد سهنظام را باز كنيد و مته جديد را جايگزين مته قبلي كنيد؛ اما، در سهنظام اتوماتيك، بدون استفاده از آچار و تنها به وسيله دست، امكان تعويض مته و بازكردن سهنظام وجود دارد.
قابليت ديگري كه فقط در بعضي از دريلها ديده ميشود، قابليت نشاندادن ميزان شارژ باتري دريل است. در برخي از مدلها، مقدار شارژ باتري دريل توسط نمايشگر يا چراغها نمايش داده ميشوند كه ميتواند بسيار مفيد و كارآمد باشد. اين قابليت به شما كمك ميكند تا كار خود را با مقدار شارژ دستگاه هماهنگ كنيد يا حتي زمانبندي درستي را براي استفاده بهينه از دريل و شارژ باتري آن داشته باشيد.
ويژگيهاي دريلهاي برقي
دريلهاي برقي دستهاي ديگر از دريلهاست كه قدرت را در كنار عملكرد مطلوب در كارهاي سنگين به شما ارائه ميدهد. دليل قدرت بالاي آن اين است كه محدوديت خاصي در منبع تغذيه دريل وجود ندارد و دريل مستقيما از نيروي برق تغذيه ميشود؛ اما، همين مورد باعثشده كه محدوديت مكاني در دريل برقي يكي از معايب آن به حساب بيايد. زيرا، براي استفاده از دريل بايد آن را توسط يك سيم به يك پريز برق وصل كنيد كه همين مورد باعث ميشود، نتوانيد در موقعيتهاي خاصي از اين نوع دريلها استفاده كنيد.
ويژگيهاي ديگر اين دريل تقريبا همانند دريلهاي شارژي است كه در بالا آنها را به صورت كامل بيان كرديم؛ اما، تفاوتهاي اساسي دريل برقي با دريل شارژي را ميتوانيد در ادامه به صورت موردي مشاهده كنيد.
مزايا و معايب دريل برقي
در اين قسمت ميخواهيم مزايا و معايب دريل برقي را به صورت مختصر به شما بياموزيم.
مزاياي دريل برقي:
- قدرت بيشتر نسبت به دريلهاي شارژي؛
- عملكرد بهتر و پايدارتر؛
- قابليت استفاده در مدت طولاني؛
- قابل استفاده در كارهاي سنگين؛
- تنوع در كاربرد؛
- و …
معايب دريل برقي:
- محدوديت مكاني در استفاده؛
- وجود سيم؛
- قيمت نسبتا بالا؛
- وزن نسبتا بالا؛
- و …
جمعبندي
در اين مقاله با مزايا و معايب دريل برقي و ويژگيها و كاربرد هر كدام آشنا شديد؛ اما، اگر هنوز نتوانستهايد تصميم قطعي خود را براي تهيه هر كدام از انواع دريل بگيريد، بايد به نوع كار خود توجه كنيد. اگر براي مصارف خانگي و سبك قصد خريد دريل داريد، بهتر است دريل شارژي را براي خريد انتخاب كنيد ولي اگر براي مصارف حرفهاي و بلند مدت قصد تهيه دريل داريد، ما به شما دريل برقي را پيشنهاد ميكنيم.
برچسب: ،
ادامه مطلب